ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ

 

VETCARE
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ IN VITRO - ΕΜΒΟΛΙΑ - ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ - ΦΑΡΜΑΚΑ - ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

ΦΑΡΜΑΚΑ

AQUAHEALTH
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΥΓΙΕΙΝΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ - ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

ΣΟΥΛΦΟΝΑΜΙΔΕΣ
("Ενισχυμένα" σκευάσματα SDZ+TMP @ 5:1)

Δράση:

Η ενισχυμένη αποτελεσματικότητα του συνδυασμού της σουλφοναμίδης (σουλφαδιαζίνη -SDZ) με την διάμινο-πυριμιδίνη (τριμεθοπρίμη -TMP) βασίζεται στον ταυτόχρονο και διαδοχικό αποκλεισμό της βακτηριακής σύνθεσης του φολικού και φολινικού οξέος στη διαδικασία σύνθεσης του DNA των βακτηριακών κυττάρων.

Η τριμεθοπρίμη με τη σουλφαδιαζίνη παρουσιάζουν αμοιβαία συνεργική δράση, αυξάνοντας κατά πολύ το μεμονωμένο αντιμικροβιακό τους αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός σουλφαδιαζίνης + τριμεθοπρίμης στην αναλογία 5:1 είναι βακτηριοκτόνος με άριστη θεραπευτική ανταπόκριση.

Μακροχρόνιες παρατηρήσεις και πειράματα in vitro δείχνουν ότι η βακτηριακή αντοχή στην τριμεθοπρίμη και στην σουλφαδιαζίνη αναπτύσσεται βραδύτατα.

Σύνθεση σκευασμάτων (SDZ+TMP @ 5:1):

Κυκλοφορούν προμίγματα (premixes) 40% τα οποία περιέχουν 6,7g τριμεθοπρίμης και 33,3g σουλφαδιαζίνης σε κάθε 100g σκόνης σκευάσματος.

Διατίθενται επίσης υγρά εναιωρήματα (oral suspensions) 48% τα οποία περιέχουν 80mg τριμεθοπρίμης και 400mg σουλφαδιαζίνης σε κάθε 1ml εναιωρήματος.

Ενδείξεις:

Οι ενισχυμένες σουλφοναμίδες ενδείκνυνται για την θεραπεία πλείστων βακτηριακών λοιμώξεων των ψαριών εντατικής εκτροφής με ευρέως φάσματος αντιβακτηριακή δράση εναντίον θετικών και αρνητικών κατά Gram παθογόνων βακτηρίων.

Να προηγείται της χορήγησης έλεγχος ευαισθησίας (αντιβιόγραμμα).

Αντενδείξεις, προφυλάξεις:

Η τοξικότητα των σουλφοναμιδών είναι σχετικά μικρή. Σπάνια μπορεί να εμφανισθούν νεφρικές βλάβες ή/και ανοσοκαταστολή, μετά από μακροχρόνια χορήγηση υψηλών δόσεων. Να μη χορηγούνται ταυτόχρονα με κινολόνες και τετρακυκλίνες. Να μη χορηγούνται στα ψάρια πέραν των 10 ημερών χωρίς διακοπή.

Τρόποι χορήγησης, δοσολογία:

Τα προμίγματα 40% χορηγoύνται από το στόμα, μετά από ανάμιξή τους σε ιχθυέλαιο και στη συνέχεια με την ιχθυοτροφή.

Τα εναιωρήματα 48% χορηγoύνται από το στόμα, μετά από ανάμιξή τους με την ιχθυοτροφή (εμποτισμός). Μπορεί να ακολουθήσει επικάλυψη της τροφής με λίγο ιχθυέλαιο. Είναι κατάλληλα κυρίως για τη θεραπεία των βακτηριακών λοιμώξεων των νεαρών ιχθυδίων.

Ημερήσιο ποσοστό διατροφής

Βιομάζα ψαριών /25kg τροφής

Premix 40% σκόνη /25kg τροφής

0,5%

5.000 kg

875 g

1,0%

2.500 kg

438 g

1,5%

1.670 kg

298 g

2,0%

1.250 kg

219 g

Χρόνος αναμονής:

400 βαθμο-ημέρες (22 ημέρες περίπου από την τελευταία χορήγηση, σε θερμοκρασία νερού 18-20° C).

Συντήρηση, συσκευασία:

Τα προμίγματα κυκλοφορούν σε δοχεία των 5kg και ενισχυμένους σάκους των 20kg και συντηρούνται 36 μήνες σε ξηρό, σκιερό και δροσερό μέρος (μέχρι 25°C).

Τα εναιωρήματα κυκλοφορούν συνήθως σε φιαλίδια των 200ml και συντηρούνται 48 μήνες σε ξηρό, σκιερό και δροσερό μέρος (μέχρι 25°C).

Να κλείνονται καλά οι συσκευασίες μετά από κάθε χρήση των προϊόντων.

 

 αρχή

 English

 Αρχική σελίδα
 Επικοινωνία

 Προϊόντα και υπηρεσίες για ψάρια
 Άρθρα και εκθέσεις

Σύνδεσμοι:

 Διαδικτυακές βάσεις δεδομένων ιχθυοτροφίας
 Ιστοσελίδες ενημέρωσης βιολογίας και ιχθυολογίας

 

Copyright © Δρ Πάνος Βαρβαρίγγος

Απαγορεύεται η ανατύπωση ή δημοσίευση τμημάτων ή όλου του ιστοτόπου.
Κανένα δικαίωμα δεν απορρέει από τη χρήση του.

Αποποίηση ευθύνης:

Κατεβλήθη κάθε προσπάθεια για την αρτιότητα των πληροφοριών που περιέχονται, μέχρι την τελευταία αναθεώρηση των κειμένων. Οι πληροφορίες βασίζονται στην πρακτική και επιστημονική εμπειρία και έχουν ενημερωτικό σκοπό. Δεν αποσκοπούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική καθοδήγηση.
Ο υπεύθυνος συντάκτης του διαδικτυακού τόπου αποποιείται κάθε ευθύνης που απορρέει από την λανθασμένη ερμηνεία των πληροφοριών και των σχετικών συνεπειών.


Διαφημίσεις Google