ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ

 

VETCARE
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ IN VITRO - ΕΜΒΟΛΙΑ - ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ - ΦΑΡΜΑΚΑ - ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

AQUAHEALTH
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΥΓΙΕΙΝΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ - ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

 

VAXIMATES   0.1-0.5ml

ΣΥΡΙΓΓΕΣ ("ΠΙΣΤΟΛΙΑ") ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΨΑΡΙΩΝ

Vaximate

“Ultimate V-vaximate

Περιγραφή:

Οι αυτόματες επαναληπτικές σύριγγες (πιστόλια εμβολιασμού) Vaximates εξασφαλίζουν την σωστή εφαρμογή του ενέσιμου εμβολιασμού στα ψάρια, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο χειρισμού και το στρες των ψαριών. Είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικό πλαστικό και άθραυστες. Διαθέτουν ρυθμιζόμενη δόση (από 0,1ml έως 0,5ml). Στις σύριγγες προσαρμόζονται βελόνες πολλαπλής χρήσης, τύπου Luer lock, ανάλογου μήκους με το πάχος των κοιλιακών τοιχωμάτων των εμβολιαζόμενων ψαριών (3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 7mm).

Η βαλβίδα εισαγωγής, ο θάλαμος, το έμβολο και το "δακτυλίδι" του εμβόλου είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό πλαστικό υλικό.

Vaximate

Όλα τα επιμέρους τμήματα της σύριγγας έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και μηδαμινές απαιτήσεις συντήρησης, πλην του καθαρισμού μετά τη χρήση.

“Ultimate V-vaximate

Πλεονεκτήματα:Σύντομες οδηγίες χρήσης:

  1. Συνδέουμε τον διαφανή σωλήνα παροχής του εμβολίου (περιέχεται στη συσκευασία) στο στόμιο εισαγωγής του "πιστολιού" και στο πώμα του αναποδογυρισμένου μπουκαλιού του εμβολίου (τρυπάμε το πώμα με τη βελόνη -draw off feed needle).
  2. Αρχικά, στη μέγιστη δόση των 0,5ml, λειτουργούμε τη σύριγγα αρκετές φορές ώστε να κυκλοφορήσει το εμβόλιο στον σωλήνα και να φθάσει στο σημείο εισαγωγής.
  3. Ρυθμίζουμε την επιθυμητή δόση (συνήθως 0,1ml). Η άκρη του εμβόλου ρυθμίζεται να συμπίπτει ακριβώς στην γραμμή της αντίστοιχης ένδειξης.
  4. Τοποθετούμε (βιδώνουμε) ασφαλώς με τα δάχτυλα την βελόνη κατάλληλου μήκους (ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών) στην μεταλλική βάση υποδοχής τύπου luer lock.
  5. Λειτουργούμε το πιστόλι -"πυροβολούμε"- μέχρι να φύγει τελείως ο αέρας από τον σωλήνα παροχής εμβολίου και τον θάλαμο του πιστολιού και να αρχίσει η εκροή του εμβολίου. Ο εμβολιασμός αρχίζει.
  6. Η βελόνες αλλάζονται μόλις παύσουν να εισέρχονται στα κοιλιακά τοιχώματα των ψαριών με ευκολία (συνήθως μετά 1500 εγχύσεις).
  7. Μετά το τέλος του εμβολιασμού, τα Vaximates καθαρίζονται με ελαφρό σαπωνούχο διάλυμα και ξεπλένονται με αποσταγμένο νερό. Η διαδικασία καθαρισμού είναι αντίστοιχη με τα παραπάνω βήματα (2) και (5), μόνο που αντί για εμβόλιο χρησιμοποιείται αρχικά σαπωνούχο διάλυμα και στη συνέχεια αποσταγμένο νερό.
  8. Για αποθήκευση μεγάλου χρονικού διαστήματος, μετά τον καθαρισμό (βήμα 7), το "πιστόλι" λύνεται, αφαιρείται το έμβολο τραβώντας το από τον θάλαμο, στεγνώνεται και λιπαίνεται το έμβολο και το "δακτυλίδι" του εμβόλου (Ο-ring) με λίγο σπορέλαιο (να αποφεύγονται το καστορέλαιο και η υγρή παραφίνη).

Σημείωση: Να μην αποστειρώνονται τα Vaximates με βρασμό γιατί μπορεί να παραμορφωθούν.


Συσκευασία:

Τα Vaximates κυκλοφορούν σε συσκευασίες ενός "πιστολιού" με οδηγίες χρήσης, ανταλλακτικό "δακτυλίδι" εμβόλου (O-ring) και σωληνάκι τροφοδοσίας εμβολίου μήκους 2m.  Κατ’ επιλογήν, συμπεριλαμβάνεται και ανοξείδωτη βελόνη διάτρησης του ελαστικού πώματος της φιάλης εμβολίου (draw off feed needle).

 

 αρχή

 English

 Αρχική σελίδα
 Επικοινωνία

 Προϊόντα και υπηρεσίες για ψάρια
 Άρθρα και εκθέσεις

Σύνδεσμοι:

 Διαδικτυακές βάσεις δεδομένων ιχθυοτροφίας
 Ιστοσελίδες ενημέρωσης βιολογίας και ιχθυολογίας

 

Copyright © Δρ Πάνος Βαρβαρίγγος

Απαγορεύεται η ανατύπωση ή δημοσίευση τμημάτων ή όλου του ιστοτόπου.
Κανένα δικαίωμα δεν απορρέει από τη χρήση του.

Αποποίηση ευθύνης:

Κατεβλήθη κάθε προσπάθεια για την αρτιότητα των πληροφοριών που περιέχονται, μέχρι την τελευταία αναθεώρηση των κειμένων. Οι πληροφορίες βασίζονται στην πρακτική και επιστημονική εμπειρία και έχουν ενημερωτικό σκοπό. Δεν αποσκοπούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική καθοδήγηση.
Ο υπεύθυνος συντάκτης του διαδικτυακού τόπου αποποιείται κάθε ευθύνης που απορρέει από την λανθασμένη ερμηνεία των πληροφοριών και των σχετικών συνεπειών.


Διαφημίσεις Google